Omas gluhwein - zweedse glogg

Omas gluhwein - zweedse glogg

Smulweb imageSmulweb

Warme glühwein voor een winterse dag, dat kan met dit lekkere Zweedse Glögg recept. Rode wijn, port en cognac samen met kaneel, gember, kruidnagel en kruiden zorgen voor een smaakvolle winterdrank.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 8 Kardemompeultjes
  • 50 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Omas gluhwein - zweedse glogg op tafel.

  1. Breng het bier, de vijgen, kaneel, gember, kruidnagel en kruiden met deksel voorzichtig aan de kook.
  2. Laat 30 minuten zacht trekken op een laag pitje.
  3. Zeef het mengsel in een pan.
  4. Meng met de suiker, rode wijn, port en cognac en warm zachtjes (mengsel mag niet meer koken).
eet smakelijk