Cranberry compote a la louise

Cranberry compote a la louise

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke cranberry-compote met port en sinaasappel, op smaak gebracht met vanille en kaneel. Lekker bij (wild) vlees, maar ook bij een kaasplankje of een dessert.

25 min bereiden

bijgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Cranberry compote a la louise op tafel.

  1. Zet de ingrediënten van te voren klaar.
  2. Leeg de zak(ken) cranberry's in een vergiet, haal de 'lelijke of zachte' er tussenuit en spoel ze goed af.
  3. Rasp de schil van de sinaasappels.
  4. Snijd het vanillestokje doormidden en haal het merg eruit met een scherp mesje.
  5. Breng het sinaasappelsap, port, suiker, merg van vanillestokje, kaneelstokje, zout en peper aan de kook.
  6. Voeg de cranberry's toe. Breng opnieuw aan de kook, zonder deksel op de pan.
  7. Roer tussendoor goed.
  8. Laat het net zo lang koken tot het wat gaat binden. Als het te dun is, kun je aardappelmeel gebruiken om het te binden. Na ongeveer 20 minuten was het bij mij goed gebonden.
  9. Het is nu klaar om geserveerd te worden. Je kunt het ook invriezen. Als je het op dezelfde dag wilt maken, vergt het niet veel tijd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Cranberries Cranberry compote