Perzische gerstsoep (ash-e-jow)

Perzische gerstsoep (ash-e-jow)

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een smaakvolle Perzische gerstsoep (ash-e-jow) gemaakt met ui, wortel, gerst, linzen en spinazie. Voeg wat kurkuma en limoensap toe voor extra smaak. Maak de soep af met een mix van hete soep en zure room.

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Gort
  • 100 g Spinazie uit de diepvries
  • 100 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Perzische gerstsoep (ash-e-jow) op tafel.

  1. Verhit wat olie in een grote pan. Fruit de ui en de wortel zachtjes.
  2. Voeg dan de gerst en de linzen toe en bak nog even mee.
  3. Voeg dan de bouillon, de kurkuma en het limoensap toe. Kook zachtjes gaar in ongeveer een uur.
  4. Laat het laatste kwartier de spinazie meekoken. Kijk regelmatig of de soep niet aanbrandt en of er meer vocht moet worden toegevoegd.
  5. Doe de zure room in een kom. Schenk er langzaam roerend een grote lepel hete soep bij.
  6. Het roommengsel geleidelijk en constant roerend aan de pan soep toevoegen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep