Caribische kipcurry

Caribische kipcurry

Smulweb imageSmulweb

Proef de Cariben met deze kipcurry met banaan, lychees, cranberry's, sinaasappel en lente-ui in een kruidige saus van kerrie en kokosmelk. Afgemaakt met crème fraîche. Lekker met rijst of naanbrood.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 16 Lychee
  • 1.5 el Gedroogde cranberry's
  • 4 takjes Tijm (takje)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Caribische kipcurry op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in hapklare stukjes en vermeng goed met gember, chilivlokken en limoenrasp.
  2. Druppel olie erover en laat kort marineren.
  3. Schil en fileer de sinaasappels.
  4. Was de lente-uitjes en snijd in rolletjes.
  5. Snijd de banaan in grove stukken.
  6. Schil, indien nodig, de lychees.
  7. Verhit een pan met olie en bak de kipfilet kort aan.
  8. Voeg de lente-uitjes toe en bak even mee.
  9. Voeg de banaan, sinaasappels, lychees en cranberry's toe en bak even mee.
  10. Bestrooi met kerriepoeder, roer goed door en giet kokosmelk erover.
  11. Voeg groentebouillon toe en kruid met zout en peper.
  12. Voeg crème fraiche toe en roer alles goed door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Fruit Zuivel Kruiden Sinaasappel Lychee