Bruine bonensoep met kaasuienbrood (voor de zaterdag)

Bruine bonensoep met kaasuienbrood (voor de zaterdag)

Smulweb imageSmulweb

Bruine bonensoep met kaasuienbrood (voor de zaterdag). Rijke smaken van bruine bonen, aangezette uiringen en de duo van vlees in een heerlijke soep. Gecombineerd met het gegratineerd kaasuienbrood is het ideaal als weekend-lunch.

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Bruine bonensoep met kaasuienbrood (voor de zaterdag) op tafel.

  1. Zet een grote pan 2/3 vol met water op het vuur en breng tegen de kook met het bouillonblokje.
  2. Bak het gehakt rul aan en houd deze apart.
  3. Pureer iets meer dan de helft van de bruine bonen met een staafmixer of in een blender.
  4. Snij de ui in halve ringen en zet deze even aan in een koekenpan. Houd het apart.
  5. Ontvel de worst en snij de cervelaat in kleine stukjes.
  6. Verdeel de ciabatta in 3 of 4 gelijke stukken en snij daarna elk stuk in de lengte door zodat je gelijke platte stukken krijgt.
  7. Leg de stukken ciabatta op de ovenbakplaat, verdeel er de aangezette uiringen gelijkmatig over en strooi daar overheen geraspte kaas (eventueel vermengd met reepjes ham) overheen. Maal er peper over en bak ca. 10 minuten in de oven op 190°C.
  8. De soep: voeg de soepgroenten toe aan de pan en laat ca. 15 minuten zachtjes koken.
  9. Voeg de gepureerde bruine bonen en tomatenpuree toe en breng weer aan de kook. Mix met de staafmixer zodat de bonenpuree goed vermengd is.
  10. Voeg de aangezette ui en het gehakt toe en breng weer aan de kook.
  11. Voeg de gedroogde pasta toe en laat 2 minuten koken en voeg dan de rijst toe en laat nog 7 minuten koken.
  12. Proef en voeg peper en zout toe naar smaak.
  13. Voeg als laatste de hele bruine bonen, de witte bonen en de gesneden cervelaatworst toe en breng weer tegen de kook (niet meer hard laten koken).
  14. Serveer de soep en het brood en roep: "AAN TAFEL!!"
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Bruine bonensoep