Limoen-cheesecake van luhtu

Limoen-cheesecake van luhtu

Smulweb imageSmulweb

Zin in een frisse cheesecake met tropische touch? Maak dan deze luhtu limoen-cheesecake! De taartbodem maak je van verkruimelde koekjes en boter. De taartvulling bestaat uit mascarpone, gecondenseerde melk en limoen. Minstens twee uur in de koelkast laten opstijven.

15 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Limoen-cheesecake van luhtu op tafel.

  1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de ring in.
  2. Maal de koekjes tot fijn kruim en meng de boter erdoor (voeg evt. wat extra boter toe). Maak van dit koek-boterkruim de taartbodem, druk stevig aan. Zet de springvorm een half uur in de koelkast.
  3. Pers de limoenen, doe het vruchtvlees bij het sap. (tip: rasp de limoen eerst, je kunt wat rasp in deze taart kwijt en de rest kun je invriezen en gebruiken voor iets anders). Mix de mascarpone gedurende twee minuten. Voeg de gecondenseerde melk toe en mix nog eens twee minuten. Voeg de limoensap met vruchtvlees en de abrikozenjam toe, mix nogmaals goed door. Voeg wat limoenrasp toe als je de limoensmaak intenser wilt. Als het mengsel te dun is kun je nog een eetlepel jam toevoegen.
  4. Giet de vulling op de taartbodem, strijk de bovenkant mooi glad en zet de taart minstens twee uur in de koelkast (liever nog een hele nacht).
eet smakelijk