Witlof in tomatensaus

Witlof in tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Witlof in tomatensaus: een verrassend vegetarische ovenschotel. Witlof vooraf koken, de oven doet de rest. Salsa met kruidige tomaten, basilicum, zacht gesmolten mozzarella. Heerlijk klaar en goed voor de lijn.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Witlof in tomatensaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern.
  3. Kook het lof 5 minuten in water met zout. Laat uitlekken.
  4. Schenk de salsa in de ovenschaal.
  5. Verdeel de helft van het basilicum erover en leg het witlof in de saus.
  6. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  7. Zet de schotel 20 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sauzen Witlof