Snelle quiche loraine van de bakplaat

Snelle quiche loraine van de bakplaat

Smulweb imageSmulweb

Deze quiche loraine van de bakplaat is supermakkelijk te maken. Maak het deeg, blind bak en voeg vervolgens spekblokjes, kaas en een mengsel van ei, slagroom en melk toe. Geniet van een perfecte Franse quiche zonder gedoe met deegvormen.

25 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Snelle quiche loraine van de bakplaat op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleden een bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de deegplakjes op de bakplaat en druk ze goed aan elkaar vast met wat water. Prik met een vork gaatjes in het deeg om te voorkomen dat het omhoog komt tijdens het bakken.
  3. Leg een laag bakpapier op het deeg en strooi er droge peulvruchten of knikkers overheen om te "blind bakken". Bak plaat met bladerdeeg in de oven voor ongeveer 10 minuten.
  4. Terwijl het deeg voorbakt, bak spekblokjes krokant in een droge koekenpan.
  5. Klop de eieren schuimig met de slagroom en melk. Op smaak brengen met peper en zout.
  6. Strooi geraspte kaas over het voorgebakken bladerdeeg en verdeel de spekblokjes erover. Giet het ei-room-mengsel eroverheen.
  7. Bak het geheel nog ongeveer 20 minuten tot de quiche een mooie goudbruine kleur heeft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken