Kippensoep

Kippensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze kippensoep is perfect als voorgerecht of voor op een koude dag. Laat de kip trekken in water met knoflook, laurier en peper, snijd het vlees in kleine stukjes. Voeg een snufje gember en foelie toe, en wat kippenbouillon voor een krachtige smaak. Voeg wat vermicelli, bucatini of spaghetti toe en laat het geheel doortrekken.

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kippensoep op tafel.

  1. Laat de kip trekken (koken) in ca. 2 tot 3 liter water, gedurende ca. 1 tot 2 uur. Voeg de knoflook, peperkorrels, gedroogde pepertjes, wat zout en de laurierblaadjes toe en laat deze meekoken.
  2. Haal het vlees van de kip en snijd dit in kleine stukjes. Voeg het kippenvlees weer toe aan het kookvocht.
  3. Voeg de soepgroente en de peterselie toe. Breng op smaak met snufjes gemalen foelie en gemalen gemberwortel. Voeg nog wat gedroogde koriander toe. Eventueel nog 1 tot 2 blokjes kippenbouillon voor een wat krachtiger smaak.
  4. Laat het geheel nog even doortrekken en voeg als laatste de vermicelli/bucatini/spaghetti toe. Kook deze eerst apart en snijd de vermicelli/bucatini/spaghetti in hapklare stukken (anders eet het zo lastig met een lepel).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep