Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Kippensoep op tafel.
- Laat de kip trekken (koken) in ca. 2 tot 3 liter water, gedurende ca. 1 tot 2 uur. Voeg de knoflook, peperkorrels, gedroogde pepertjes, wat zout en de laurierblaadjes toe en laat deze meekoken.
- Haal het vlees van de kip en snijd dit in kleine stukjes. Voeg het kippenvlees weer toe aan het kookvocht.
- Voeg de soepgroente en de peterselie toe. Breng op smaak met snufjes gemalen foelie en gemalen gemberwortel. Voeg nog wat gedroogde koriander toe. Eventueel nog 1 tot 2 blokjes kippenbouillon voor een wat krachtiger smaak.
- Laat het geheel nog even doortrekken en voeg als laatste de vermicelli/bucatini/spaghetti toe. Kook deze eerst apart en snijd de vermicelli/bucatini/spaghetti in hapklare stukken (anders eet het zo lastig met een lepel).