Pasta met kipfiletvenkel in roomsaus

Pasta met kipfiletvenkel in roomsaus

Smulweb imageSmulweb

Geniet van pasta met kipfilet en venkel in roomsaus. Maak de groenten schoon en bak deze met de uien en knoflook op middelhoog vuur. Bak de reepjes kipfilet in een aparte pan en voeg deze toe aan de groenten. Voeg de kookroom toe, daarna crème fraiche, gembersiroop en geraspte mierikswortel. Garneer met pijnboompitten en verse kruiden. Eet smakelijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Pasta met kipfiletvenkel in roomsaus op tafel.

  1. Verwarm een ruime hoeveelheid water met de 6 bouillonblokjes en voeg eventueel wat extra zout toe. Kook de pasta volgens de voorschriften.
  2. Snijd de kipfilet in smalle en ongelijke reepjes. Bestrooi ze op de snijplank met peper en zout en besprenkel ze met wat witte wijnazijn. Laat dit even staan.
  3. Snijd de uien in middelgrote stukken en de teentjes knoflook in dunne plakjes. Bak ze in olijfolie.
  4. Pel de buitenste 2 lagen van de prei af, snijd de onder- en bovenkant eraf, en snijd deze in de lengterichting 1 keer doormidden en vervolgens wéér een aantal keer zodat je allemaal dunne slierten krijgt. Snijd de slierten vervolgens doormidden om ze wat korter te maken. Haal het buitenste laagje van de lente-uitjes af en snijd deze in langwerpige stukjes. Was de bleekselderij en snijd deze in stukjes van ca. 1 cm.
  5. Was de champignons en snijd ze in kwarten. Bak alle groenten op middelhoog vuur mee met de uien en knoflook. Regelmatig omscheppen en voeg indien nodig wat olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verhit in een aparte pan wat bakboter. Bak de reepjes kipfilet hierin op hoog vuur gaar en voeg ze toe aan de groenten.
  7. Schenk de kookroom erbij, roer goed door en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg nu de crème fraiche toe en roer totdat deze helemaal vloeibaar is geworden en de saus een gelijkmatige dikte heeft gekregen.
  8. Voeg 5 eetlepels gembersiroop en 4 theelepels geraspte mierikswortel toe. Roer goed door en laat het geheel vervolgens op laag vuur 10 minuten zachtjes doorkoken. Regelmatig roeren!
  9. Verhit in een koekenpan de pijnboompitten even zodat ze ietwat bruin worden.
  10. Verknip naar smaak de verse peterselie en koriander erboven, roer door en zet het vuur uit.
  11. Schep de pasta op en doe de saus eroverheen. Garneer met de pijnboompitten.
  12. Dien direct op. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen