Cheesecake met witte chocolade en baileys

Cheesecake met witte chocolade en baileys

Smulweb imageSmulweb

Met deze cheesecake met witte chocolade en Baileys maak je zeker een verpletterende indruk. De bodem is gemaakt van lekkere koekkruimels en de cheesecake zelf is heerlijk romig en zacht door de roomkaas en crème fraîche. Garneer eventueel met chocoladesplinters.

60 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Cheesecake met witte chocolade en baileys op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Maal de koekjes in een keukenmachine tot kruimels. Meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel met de bolle kant van een lepel over de bodem van de taartvorm. Zet koud weg.
  2. Klop de roomkaas zacht met een mixer. Voeg crème fraîche, suiker en vanillemerg toe en klop door. Voeg de eieren één voor één toe en roer de Baileys erdoor. Klop alles tot een glad beslag en meng er de fijngehakte chocolade door.
  3. Schenk het roomkaasmengsel in de taartvorm en bak de taart in de oven goudbruin gedurende ongeveer 75 minuten.
  4. Laat de taart afkoelen en garneer eventueel met chocoladesplinters (zie tip).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Witte chocolade cheesecake