- 50 ml Tequila
- 1 Rode peper
- 2 tl Mexicaanse kruiden
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Combo fajitas met verse guacemole op tafel.
- Meng half borrelglas olijfolie, 1/3 borrelglas limoensap, 1/3 borrelglas tequila, 1 fijn gesneden rode peper, 1 zeer fijn gesnipperd teentje knoflook, 1 el Mexicaanse kruiden, zout en peper in een kom.
- Marineer 2 biefstukken in z'n geheel in de marinade. Dek af en laat minimaal 4 uur in de koelkast staan.
- Meng borrelglas olijfolie, 1/3 borrelglas limoensap, een scheutje tequila, 1 zeer fijn gesnipperd teentje knoflook, 1 el verse koriander, 1 el Mexicaanse kruiden, chilipoeder, zout en peper in een kom.
- Snijd 2 kipfilets in stukken en marineer ze in de marinade voor minimaal 4 uur in de koelkast.
- Maak guacamole door 2 avocado's te pureren en de overige ingrediënten erdoor te mengen. Bewaar het afgedekt met folie in de koelkast.
- Bak paprika in reepjes, ui in halve ringen en champignons in plakjes samen in een pan.
- Zet schaaltjes met crème fraîche, geraspte kaas en in blokjes gesneden tomaat klaar.
- Besprenkel soft taco's elk met een beetje water, stapel ze en verwarm ze 3 minuten in de magnetron.
- Bak de biefstukken op hoog vuur 2-3 minuten aan beide zijden. Wikkel ze in aluminiumfolie en bewaar ze in de oven op 90°C.
- Snijd de biefstukken in reepjes. Snijd de kip in reepjes en bak ze op hoog vuur bruin.
- Serveer de biefstuk- en kipreepjes in schaaltjes en zet de tacovulling en guacamole op tafel. Eet smakelijk!