Lasagne met verse spinazie

Lasagne met verse spinazie

Smulweb imageSmulweb

Lasagne met verse spinazie uit de oven, gevuld met rul gehakt, Italiaanse kruiden en een lekkere saus van Heinz ketchup en bouillon. Geschikt voor het hele gezin! Geniet van dit smaakvolle gerecht met een frisse salade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 175 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
  • 30 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Lasagne met verse spinazie op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de paprika's in reepjes, de champignons in plakjes, de prei in ringen en de ui in snippers. Zorg dat je maar 1 paprika nodig hebt en vries de overige paprika en champignons in.
  3. Was de bladspinazie en laat uitlekken in het vergiet. Als je diepvries bladspinazie gebruikt, ontdooi deze dan eerst.
  4. Kook 500 ml water samen met het runderbouillonblokje en voeg 10 eetlepels Heinz tomatenketchup toe. Roer met een garde 3 tot 4 eetlepels maizena erdoorheen totdat je een dikke saus hebt. Zeef de saus in een kom en roer er 3 theelepels Italiaanse kruiden door.
  5. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan/braadpan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak deze rul en gaar. Voeg 3 theelepels tijm toe aan het gehakt uienmengsel en maak het op smaak met peper en zout.
  6. Giet het mengsel in een ovenschaal. Doe de helft van de paprika, champignons en prei (rauw) op het gehaktmengsel. Voeg daarna de helft van de saus eroverheen.
  7. Smelt 50 gram boter in een pan met dikke bodem en voeg 50 gram bloem toe. Blijf roeren met een garde en voeg al roerend de melk voorzichtig toe. Blijf roeren totdat de saus dik is. Haal direct de pan van het vuur als dit het geval is. Voeg 1 mespunt nootmuskaat toe aan de bechamelsaus.
  8. Leg de lasagnebladen op het gehaktmengsel en voeg de helft van de bechamelsaus toe. Bedek de lasagnebladen goed. Leg de bladspinazie op de bechamelsaus. Bovenop de spinazie doe je de rest van de groenten en voeg je de rest van de tomatensaus toe.
  9. Bedek alles met lasagnebladen en voeg de rest van de bechamelsaus toe. Bedek alles met plakjes kaas.
  10. Bak de lasagne in de oven voor ongeveer 35 minuten. Eet Smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta