Kalfsragout op traditionele wijze

Kalfsragout op traditionele wijze

Smulweb imageSmulweb

Deze kalfsragout op traditionele wijze is een heerlijke keuze. Het kalfsvlees wordt eerst gekookt met groenten en Provençaalse kruiden. Het wordt daarna op smaak gebracht met paddenstoelen, uitjes en citroensap met room. Geserveerd met heerlijke wortelen.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 750 g Kalfsvlees
  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kalfsragout op traditionele wijze op tafel.

  1. Snijd het kalfsvlees in grote stukken of laat dit doen en verwijder het vet. Leg de stukken in een kookpan en giet er koud water over. Breng het vlees aan de kook en schep het schuim eraf.
  2. Schil de wortelen, de prei en de ui. Snijd de wortelen in tweeën en hak de prei fijn. Prik de kruidnagel in de ui en leg ze samen met de Provençaalse kruiden in de kookpan.
  3. Verlaag het vuur en laat het gerecht gedurende één uur koken op een zacht vuurtje. Bereid de uitjes en kook ze in een beetje zout water. Spoel de paddenstoelen en besprenkel ze met citroensap. Laat de margarine smelten in een sauteerpan. Kook de paddenstoelen op een zacht vuurtje en roer regelmatig.
  4. Haal de stukken kalfsvlees en de wortelen uit de pan en leg ze op een warme schotel. Zeef de bouillon en laat hem de helft inkoken.
  5. Doe de eigelen in een slakom, giet er heel voorzichtig een lepel bouillon over en meng alles goed dooreen, zodat de eigelen niet aanbakken. Doe er geleidelijk de rest van de bouillon bij en giet alles over in een pan. Voeg er het citroensap en de room aan toe. Proef de bereiding en breng op smaak. Voeg er de geraspte muskaatnoot bij. De saus heeft veel citroensap nodig.
  6. Leg het kalfsvlees, de uien en de paddenstoelen in een grote schotel en giet er de saus over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Vlees Soep Sauzen Citroen Citroensap