Hete bruine bonen schotel

Hete bruine bonen schotel

Smulweb imageSmulweb

Deze hete bruine bonen schotel biedt een explosieve smaakcombinatie van hete pepers, zoete bruine suiker en frisse limoen. Het perfecte gerecht voor de echte kruidenliefhebber!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 Rode peper
  • 150 ml Water
  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Hete bruine bonen schotel op tafel.

  1. Hak de rode pepers fijn inclusief de zaadlijsten, pers de limoen uit en doe alle andere ingrediënten erbij. Meng dit goed door elkaar.
  2. Snijd de kip in kleine stukjes en marineer de kip in de marinade voor ongeveer 4 uur. Als je dit 24 uur van tevoren wilt doen kan dat ook.
  3. Snijd alle groentes in kleine stukjes, de tomaat kan je in 4 grove stukken snijden. Voor de rode pepers kan je de zaadlijsten verwijderen zodat het niet al te heet wordt.
  4. Zet een wok op hoog vuur met 3 eetlepels olijfolie en laat de pan goed heet worden. Als je een houten spatel in de wok zet en je ziet belletjes rond de spatel, dan is de olie goed heet.
  5. Doe de gemarineerde kip in de wok tezamen met de rode ui. Zodra de rode ui wat glazig begint te worden, voeg dan de paprika, rode pepers, knoflook en gember erbij en roer dit goed door.
  6. Voeg de (afgegoten) bruine bonen en de bruine suiker toe. Roer dit goed door.
  7. Doe de gehakte koriander en de rest van de ingrediënten erbij en zet het vuur wat lager.
  8. Pers als laatste de limoen uit boven de pan en roer dit goed door. Als het gerecht ietwat droog is, voeg dan een half kopje water toe.
  9. Smullen maar! Serveer het gerecht met witte rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen Bruine bonen