Chinees gekruid gehaktbal

Chinees gekruid gehaktbal

Smulweb imageSmulweb

Deze gehaktballen zijn heerlijke ballen met een Chinees tintje. Een combinatie van diverse ingrediënten, kruiden en smaken gecombineerd in een gehaktbal. Bak deze goudbruin en serveer met een saus van lichte Chinese sojasaus en zoete chilipepersaus.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Chinees gekruid gehaktbal op tafel.

  1. Meng zout, vijfkruidenpoeder, sojasaus en sherry door het gehakt.
  2. Fruit de overige ingrediënten in de pan tot ze zacht zijn, maar niet gekleurd.
  3. Laat het mengsel afkoelen en snijd het met een koksmes erg fijn of gebruik een staafmixer.
  4. Meng de groenten door het gehakt.
  5. Maak gehaktballen en bak ze in pindaolie krokant en gaar, of vul varkensdarm met gehaktvulling.
  6. Haal de balletjes uit de koekenpan en maak van het bakvet, lichte Chinese sojasaus en zoete chilipepersaus een dipsaus door alles goed te mengen en het even door te koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees