Banoffee pie

Banoffee pie

Smulweb imageSmulweb

Verander gecondenseerde melk in karamel voor deze heerlijke Banoffee Pie. Verdeel de karamel over een zelfgemaakte biscuitbodem, leg plakjes banaan hierop en dek af met gezoete slagroom. Een hemelse traktatie om met vrienden en familie te delen.

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Banoffee pie op tafel.

  1. Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en kook het 3,5 uur, zorg dat het blikje constant onder water blijft anders kan het uit elkaar klappen! Laat het nu afkoelen. De melk is nu in karamel veranderd! Je kunt ook meerdere blikjes tegelijk doen, ze blijven tijden goed (ik heb de slowcooker gebruikt en heb het blikje 9 uur op low daarin laten staan).
  2. Doe de biscuitjes in een ziploc of diepvrieszak en verkruimel ze met een deegroller of iets dergelijks. Smelt de boter in een pannetje en doe de kruimels erbij. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een ingevette taartvorm, het mooiste is een echte pie-vorm. Laat de bodem minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
  3. Smeer de gehele inhoud van het blikje uit over de taartbodem. Schil de bananen, snij ze in plakjes en verspreid ze over de bodem.
  4. Klop de slagroom bijna stijf, voeg dan de poedersuiker en de klopvast toe en klop stijf. Door de poedersuiker en de klopvast zal de slagroom niet snel inzakken of waterig worden, na drie dagen ziet het er nog perfect uit. Bedek de pie met slagroom en rasp er eventueel nog wat chocolade overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart