Tajine met kip abrikozen en pruimen

Tajine met kip abrikozen en pruimen

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een Marokkaanse delicatessen met deze tajine met kip, abrikozen en pruimen. De vlees is mals en kruidig met heerlijk fruitige tonen van gedroogde abrikozen en pruimen. Geroosterde amandelen en sesamzaad zijn subtiel toegevoegd als finishing touch.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 6 Gewelde Pruimen
  • 12 g Abrikozen
  • 2 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Tajine met kip abrikozen en pruimen op tafel.

  1. Rooster het amandelschaafsel en de sesamzaadjes apart in een droge koekenpan. Zet apart tot het opdienen.
  2. Verhit de olie in een tajine of braadpan en braad hierin de kip. Neem ze uit de pan zodra ze mooi bruin zijn.
  3. Bak vervolgens de uien in het overgebleven vet.
  4. Voeg dan de pruimen, de abrikozen, de honing, het citroensap, het komijnpoeder en de kaneelstokjes toe. Roer dit even door en voeg dan de kip weer toe.
  5. Schenk er voldoende water bij, zodat alles half onder staat. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Doe het deksel op de tajine/pan, breng aan de kook en laat daarna alles zachtjes sudderen voor zo'n 40 minuten.
  7. Als de saus mooi is ingekookt, haal de kaneelstokjes eruit.
  8. Leg de poten op 2 borden en verdeel de abrikozen, pruimen en de saus erover. Strooi vlak voor het opdienen de sesamzaadjes en het amandelschaafsel over de kip. Bonus tip: Verdubbel de hoeveelheid water, kruiden en specerijen en voeg de pruimen en abrikozen naar smaak toe als je dit recept voor 4 personen maakt. Proef altijd even! Serveer met couscous of rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Tajine kip