Kip met calvados

Kip met calvados

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker: kip met calvados. Heerlijk sappig en vol van smaak, met een vleugje appel en een scheutje calvados. Serveer met gebakken champignons en een flinke schep room. Smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Calvados

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kip met calvados op tafel.

  1. Schil het fruit, snij in schijfjes en pers de citroen erover uit.
  2. Was de champignons en hak ze fijn.
  3. Laat in een braadpan de kippenfilets op een zacht vuur bakken gedurende 12 minuten. Kruid de kip met peper en zout.
  4. Bak ondertussen de champignons in 20g boter tot op het moment dat ze water vrijgeven en haal ze uit de pan.
  5. Bak in de resterende boter het fruit gedurende 6 à 8 minuten op.
  6. Overgiet vervolgens de kip met de Calvados en flambeer ze.
  7. Voeg de room en de gebakken champignons toe en laat gedurende 3 minuten inkoken voordat je het fruit toevoegt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte