Gevulde rode ui met noten paddenstoelen en geitenkaas

Gevulde rode ui met noten paddenstoelen en geitenkaas

Smulweb imageSmulweb

Gevulde rode ui met noten paddenstoelen en geitenkaas uit de oven! Super lekker en makkelijk te maken. Paddenstoelen smoren met sjalotjes, knoflook, tomaten en noten. Meng, van de warmtebron, het vruchtvlees van de ui, geitenkaas, broodkruim, 1 ei en breng op smaak. Vul de uitgeholde uien met dit mengsel, bedek met een roomsaus met kookroom en geitenkaas en zet in de oven. Geniet ervan!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Paddenstoelenmix
  • 1 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gevulde rode ui met noten paddenstoelen en geitenkaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd een kapje van de ongepelde uien en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Sprenkel een beetje water en wat van de olijfolie over de uien, dek ze af met aluminiumfolie en zet ze 1 uur in de oven. Laat ze afkoelen en pel ze. Schep daarna voorzichtig de kern uit de gepofte uien en bewaar het vruchtvlees.
  2. Verhit voor de vulling de rest van de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Borstel of veeg intussen de paddenstoelen schoon en snijd ze kleiner. Smoor ze met de sjalotjes 2 minuten en voeg tomaten, tijm, broodkruim en noten toe en bak nog 1 minuut.
  3. Meng er, van de warmtebron af, het kleingesneden vruchtvlees van de uien, 1 geklutst ei, 50 gram geitenkaas en zout en peper door. Vul de uitgeholde uien met dit mengsel zodat het er een beetje bovenuit steekt. Zet ze naast elkaar met een beetje tussenruimte in de ovenschaal.
  4. Verwarm de boter, voeg de bloem toe en giet de melk erbij. Roer tot de saus bindt. Laat iets afkoelen. Voeg de kookroom, de rest van de geitenkaas, 2 geklutste eieren en zout en peper toe. Giet de saus voorzichtig tussen de uien en zet de schaal circa 25 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Rode ui