Gemarineerde kipfiletreepjes met paksoi en zo

Gemarineerde kipfiletreepjes met paksoi en zo

Smulweb imageSmulweb

Zin in wat anders dan anders? Deze gemarineerde kipfilet reepjes met paksoi en bruine suiker zijn zoet, pittig en een tikkeltje zuur. Bak de kipreepjes en voeg indien gewenst extra groenten toe. Serveer met rijst of noedels.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el gember ketjap

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Gemarineerde kipfiletreepjes met paksoi en zo op tafel.

  1. Snijd de kip in reepjes. Maak een marinade van ketjap, citroensap, bruine basterd, ketoembar en peper en zout naar smaak. Leg de kipreepjes in de marinade, schep goed om en laat minimaal 4 uur in de koelkast marineren.
  2. Verhit de olie (bijvoorbeeld arachideolie) in de wok. Schep de kipreepjes met een schuimspaan uit de marinade en bak bruin. Voeg de marinade toe en gaar op middelhoog vuur. Roer regelmatig totdat de marinade tot een dikke saus is ingekookt.
  3. Snijd ondertussen paksoi, ui, champignons en knoflook in plakjes. Wok deze groenten als je nog een wok hebt, of bak ze in een koekenpan met wat olie tot ze knapperig zijn. Note: Er is een URL in de oorspronkelijke tekst, deze is verwijderd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente