- 300 g Kwartelvlees
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gebraden kwartels met sla en een walnotendressing op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bestrijk de kwartels met olie en bestrooi ze met zout en peper. Braad ze in een koekenpan snel rondom aan en leg ze op de rug in een braadslede. Braad ze in de oven 20-24 minuten gaar.
- Bak intussen het spek knapperig uit en rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan.
- Klop de walnotenolie en azijn samen en bestrijk de slabladeren met de helft van de dressing. Verdeel de sla over de borden en bestrooi met het warme spek, de pijnboompitjes en het bieslook.
- Schep de kwartels uit de braadslee en verdeel ze in boutjes en borstfilets.
- Zet de braadslee op het vuur en blus af met de bouillon of water en de resterende dressing. Roer de aanbaksel los en breng aan de kook.
- Giet de saus door een zeef rond de kwartels en dien direct op.