Varkenshamlappen met paddenstoelen uit de braadzak

Varkenshamlappen met paddenstoelen uit de braadzak

Smulweb imageSmulweb

Varkenshamlappen met paddenstoelen uit de braadzak, vol van smaak. Een heerlijke, makkelijke maaltijd die je in een handomdraai op tafel zet. Serveer met gegrilde groenten en aardappeltjes uit de oven.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Varkenshamlappen met paddenstoelen uit de braadzak op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de hamlappen met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met versgemalen peper. Leg de hamlappen in de braadzak en schep de paddenstoelen en knoflook op het vlees. Verdeel de klontjes boter over de paddenstoelen en maak de braadzak met de (bijbehorende) sluitclip dicht. Prik 3 kleine gaatjes in de zak (vlak bij de sluiting) Leg de zak in een passende ovenschaal. Zet schaal op de 1e richel van onderen in de oven.
  2. Bak het vlees 20 minuten op 180°C. Schakel de oventemperatuur dan terug naar 125°C en laat het vlees nog 25 minuten verder garen.
  3. Zet oven uit en laat de schaal nog 5 minuten in de dichte oven staan!
  4. Open de braadzak en schenk de jus in een steelpan. Breng de jus opnieuw aan de kook en bind deze met allesbinder.
  5. Breng het vlees verder op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente