Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Bijzondere luxueuze chocoladetaart op tafel.
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet twee springvormen van 20 cm doorsnee in en leg een stuk bakpapier op de bodem. Smelt de chocolade.
- Klop de boter met de suiker licht en schuimig. Klop de essence erdoor en voeg een voor een de eieren toe.
- Roer de gesmolten chocolade en yoghurt erdoor. Spatel met een metalen lepel de bloem erdoor.
- Verdeel het beslag over de vormen. Bak de cakes 25-30 minuten of totdat ze stevig aanvoelen. Stort ze op een taartrooster en laat ze afkoelen.
- Smelt de chocolade en boter op laag vuur. Neem de pan van het vuur en roer de poedersuiker en yoghurt erdoor. Meng alles met een kunststof spatel doorheen en klop dan stevig totdat het mengsel afkoelt en iets indikt. Bestrijk een taart met een derde van het mengsel en leg de andere erop.