Gemarineerde rollade met cranberrysaus

Gemarineerde rollade met cranberrysaus

Smulweb imageSmulweb

Gemarineerde rollade met cranberrysaus. Ideaal om bijvoorbeeld in het weekend te bereiden. Met laurierblaadjes, takjes tijm en een lekker knoflookolie is dit een gerecht om indruk mee te maken. Serveer met cranberrysaus.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 g Gekruide Varkensrollade

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gemarineerde rollade met cranberrysaus op tafel.

  1. Roer de knoflook door 2 eetlepels olie en smeer de rollade in met knoflookolie. Snijd met een scherp mes enkele diepe inkepingen in het vlees. Steek laurierblaadjes en takjes tijm in de inkepingen van de rollade. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren.
  2. Breng in een pan bessenjenever met 50 ml water en suiker aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg cranberry's toe en verwarm op laag vuur tot de bessen beginnen te knappen. Laat de saus afkoelen en bewaar afgedekt tot gebruik.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in een braadpan de rest van de olie en braad de rollade rondom bruin. Leg de rollade daarna in een braadslee of ovenschaal en braad in de oven nog ca. 35-40 minuten tot het vlees gaar is (bij een kerntemperatuur van 70°C is de rollade goed). Neem de rollade uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  4. Verwarm intussen de cranberrysaus zachtjes op in een pannetje. Bestrooi de rollade met zout en peper naar smaak en snijd het aan tafel in plakken. Verwijder de laurierblaadjes en takjes tijm. Serveer met de cranberrysaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen