Stamppot rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie

Smulweb imageSmulweb

Een Nederlandse klassieker, deze stamppot met rauwe andijvie. Maak er een feestje van met een krokant gebakken speklapje, en normaal gekookt ei. Pureer de aardappels met grove stukken voor wat extra bite. Perfect comfort food!

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Stamppot rauwe andijvie op tafel.

  1. Schil en snijd de aardappelen in stukken. Doe ze in een grote kookpan, leg de eieren er bovenop en vul deze met water zodat alles net onder staat. Voeg een ruime hoeveelheid zout toe. Kook gedurende 20 minuten totdat de aardappelen uit elkaar vallen bij doorprikken.
  2. Snijd de speklapjes over de breedte in dunne reepjes en bak de reepjes zonder bakvet in een koekenpan op middelhoog vuur mooi bruin en knapperig.
  3. Snijd de onderkant en bovenkantjes van de krop andijvie. Was de losse bladeren en snijd de bladeren op de snijplank in reepjes van ongeveer 1 cm. Weeg een hoeveelheid van 500 g gesneden andijvie af.
  4. Giet de aardappelen af, haal de eieren er tussenuit en laat deze afkoelen in koud water. Maak de aardappelen klein door met een mes door de pan heen- en weer te gaan. Doe het deksel op de pan en laat 5 minuten opstomen. Pureer hierna de aardappelen met een stamper.
  5. Roer in 3 delen de gesneden andijvie steeds door de puree met een pollepel. Voeg de uitgebakken spekjes zonder vloeibaar vet toe en ook de gepelde en in plakjes gesneden eieren
  6. roer alles goed door. Haal ook de bodem steeds naar boven zodat alle ingrediënten gelijkmatig mengen.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Verwarm de stamppot met gesloten deksel nog 10 minuten op het laagste vuur voor het opdienen.
  9. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Andijvie stamppot