- 6 Walnoten gepeld, ongezouten
- 100 g Gerookte eendenborstfilet
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Taartjes met gerookte eendenborstfilet en appel op tafel.
- Pel en snijd de sjalotjes fijn. Snijd de goudrenetten in kleine stukjes en hak de walnoten grof.
- Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotjes tot ze glazig zijn. Voeg de goudrenetten, walnoten, honing en balsamicoazijn toe. Breng op smaak met zout en peper en laat sudderen tot een chutney ontstaat.
- Snijd de eendenborstfilet in dunne plakjes en bak op hoog vuur kort aan. Kruid met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op de temperatuur die aangegeven staat op het bladerdeegpakket. Snijd het bladerdeeg in de gewenste grootte en vorm en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Leg op elk plakje bladerdeeg een schepje van de chutney en een paar plakjes gebakken eendenborstfilet.
- Bak de bladerdeeghapjes in de oven volgens de aanwijzingen op het pakket, of totdat ze goudbruin en krokant zijn. Serveer warm.