- 250 g Cantharellen
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Spatzle met cantharellen en spekreepjes op tafel.
- Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren in stukken. Pel en snipper de knoflook.
- Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie en bak hierin de spekreepjes knapperig. Haal ze uit de pan.
- Bak in het overgebleven vet al omscheppend de paddenstoelen plm. 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee. Blus af met de witte wijn.
- Breng het geheel aan de kook en laat de wijn inkoken. Voeg de room toe en breng nogmaals aan de kook. Laat inkoken tot de room dikker begint te worden.
- Maak de saus op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco.
- Voeg nu de pasta en de spekreepjes toe.
- Voeg voor het opdienen gehakte peterselie toe.