Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

Smulweb imageSmulweb

Hollandaisesaus is een creamy en luchtige saus, perfect voor over asperges, vis of vlees. Azijn en wijn maken de saus licht zuur en de boter geeft een romige smaak. Pas op dat de saus niet gaat schiften!

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hollandaisesaus op tafel.

  1. Zet een pan met water op en zet de kom op de pan (au bain marie). Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Het is de bedoeling dat de inhoud van de kom langzaam verwarmd wordt, zonder dat er een roerei ontstaat.
  2. Smelt de boter.
  3. Klop eierdooiers in de kom met de azijn en wijn au bain marie luchtig. De saus moet lobbig zijn en aan de garde blijven kleven. Dit kost ongeveer 5 minuten flink kloppen.
  4. Voeg daarna langzaam de gesmolten boter toe aan de saus en breng op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen