Feestelijke italiaanse tomatensoep

Feestelijke italiaanse tomatensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze feestelijke Italiaanse tomatensoep is de perfecte start van een Italiaans diner. Gemaakt met verse tomaten, mascarpone en basilicum, verwarmd met een scheutje rode port.

45 min bereiden

soep

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Feestelijke italiaanse tomatensoep op tafel.

  1. Verhit olie in een grote pan en fruit ui en knoflook zachtjes aan (ca 2 minuten). Voeg tomaten en tomatenpuree toe en smoor alles ca 5 minuten zachtjes.
  2. Voeg bouillontabletten, in stukjes gesneden, en 1 liter water toe. Breng alles aan de kook en laat ca 10 minuten op laag vuur koken.
  3. Roer mascarpone erdoor en pureer alles met een staafmixer tot een gladde substantie. Eventueel boven een andere pan door een zeef schenken.
  4. Voeg pesto en vermicelli toe en verwarm al roerend ca 3 minuten zachtjes. Breng op smaak met versgemalen peper.
  5. Strooi basilicum in reepjes eroverheen en voeg naar smaak klein gesneden bosuitjes toe. Voeg eventueel op het laatst nog een scheutje rode port toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep