- 5 Limoenblaadje
- 1 Sereh / Citroengras
- 3 Daun Salam
- 15 kemiri noten
- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Kippenpootjes indonesisch op tafel.
- Snijd de kruiden. Kook de eieren hard en pel ze. Maak de kemirienoten fijn in een kleine blender of vijzel, evt. met een deegrol.
- Verhit de olie in een hete wok of pan. Voeg trassie, knoflook en verse peper toe en bak de kippenpootjes rondom aan gedurende ongeveer 5 minuten.
- Voeg de ui, gember en laos toe als de uien een beetje glazig zijn. Voeg vervolgens water toe, niet teveel.
- Voeg salam blad, stukjes serehstengel en djeroek purut blad toe. Voeg fijngemaakte kemirinoten en de gepelde eieren toe en laat het geheel gedurende ongeveer 20 minuten sudderen op een laag vuurtje.