Groentetaart met pecorino kaas

Groentetaart met pecorino kaas

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke groentetaart met pecorino kaas! Gemengde groene bladgroenten, prei, bosuitjes en basilicum vormen de basis van de vulling, samen met Pecorino kaas, eieren, Griekse yoghurt en de juiste kruiden. Jouw gasten zullen deze taart heerlijk vinden!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 takjes Basilicum vers (takje)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Groentetaart met pecorino kaas op tafel.

  1. Laat het deeg ontdooien.
  2. Vet de springvorm in met olijfolie en bekleed de bodem en de rand ruim met het deeg.
  3. Verwarm de oven voor op 210°C (hetelucht 190°C).
  4. Was 200 g gemengde groene bladgroenten en 6 takjes basilicum en laat ze uitlekken. Snijd het witte gedeelte van de prei en de bosuitjes in ringen, was de prei en hak de bladgroenten met de basilicum grof.
  5. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de groenten met de basilicum ca. 3 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper en laat ze uitlekken in een vergiet.
  6. Rasp 40 g Pecorino kaas.
  7. Klop 2 eieren los en meng deze met de Griekse yoghurt en de kaas door het groentemengsel.
  8. Verdeel het mengsel over de deegbodem en bak de groentetaart midden in de oven in ca. 40 minuten gaar.
  9. Maak de taart van tevoren en verwarm deze op de dag zelf nog ca. 20 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas