- 6 takjes Basilicum vers (takje)
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Groentetaart met pecorino kaas op tafel.
- Laat het deeg ontdooien.
- Vet de springvorm in met olijfolie en bekleed de bodem en de rand ruim met het deeg.
- Verwarm de oven voor op 210°C (hetelucht 190°C).
- Was 200 g gemengde groene bladgroenten en 6 takjes basilicum en laat ze uitlekken. Snijd het witte gedeelte van de prei en de bosuitjes in ringen, was de prei en hak de bladgroenten met de basilicum grof.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de groenten met de basilicum ca. 3 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Rasp 40 g Pecorino kaas.
- Klop 2 eieren los en meng deze met de Griekse yoghurt en de kaas door het groentemengsel.
- Verdeel het mengsel over de deegbodem en bak de groentetaart midden in de oven in ca. 40 minuten gaar.
- Maak de taart van tevoren en verwarm deze op de dag zelf nog ca. 20 minuten in de oven.