De enige echte falafel

De enige echte falafel

Smulweb imageSmulweb

Goudbruine crispy falafel balletjes met een zachte binnenkant, een echte delicatesse! Maak de falafel pasta de dag van tevoren en bak voor een snelle lunch of diner. Serveer de falafel met een pitabroodje, salade en een knoflookyoghurtsausje.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 1000 g Kikkererwten gedroogd
  • 10 tl Korianderzaad

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke De enige echte falafel op tafel.

  1. Laat de kikkererwten in ruim water 2 dagen weken in de koelkast.
  2. Pureer de uitgelekte kikkererwten met de rest van de ingrediënten (behalve de olie) en wat zout en peper in de keukenmachine tot een pasta. Proef of de falafel goed op smaak is.
  3. Verhit de frituurolie in een frituurpan of wok tot 180 ºC of tot een blokje brood goudbruin kleurt.
  4. Vorm met twee natte lepels bolletjes van de kikkererwtenpasta en frituur ze met 4-5 tegelijk goudbruin en knapperig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vegetarisch