Sucadelapjes met gekookte aardappelen en witte kool uit de w

Sucadelapjes met gekookte aardappelen en witte kool uit de w

Smulweb imageSmulweb

Geniet van heerlijk mals suddervlees met gekookte aardappelen en smaakvolle witte kool. Met een gebonden saus van tomatenpuree, laurierblaadjes en kruidnagel.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sucadelapjes met gekookte aardappelen en witte kool uit de w op tafel.

  1. Bestrooi het vlees met zout, komijn, kerrie en witte peper. Schil de aardappelen en zet ze onder water.
  2. Snijd de witte kool fijn met de hand of met een magimix. Verhit olie/boter in een koekenpan en braad het vlees aan beide kanten aan. Leg het vlees in een braadpan en zeef het braadvocht.
  3. Ontzuur de tomatenpuree in een kleine koekenpan, voeg het braadvocht toe en voeg zoveel water toe totdat er een mooie gebonden saus ontstaat. Giet deze saus over het vlees. Voeg het pakketje met laurierblaadjes en kruidnagel toe. Laat het geheel 90 minuten pruttelen onder een deksel.
  4. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze nog even op het vuur drogen. Verhit boter/olie in een wok en voeg de witte kool toe. Bestrooi met karwijzaad en wat zout. Roerbak gedurende 5 minuten. Voeg indien nodig nog wat boter toe en laat het geheel met de deksel op de wok nog eens 15 minuten stoven. Voeg op het laatst de hamreepjes toe.
  5. Verwijder het gaasje van het vlees en serveer met de aardappelen en de witte kool.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Witte kool