Vegetarische burgers

Vegetarische burgers

Smulweb imageSmulweb

Deze smaakvolle vegetarische burgers zijn gemaakt van aubergine, champignons en linzen. Heerlijk gekruid en geserveerd op een broodje met sla, tomaat, augurk en chili mayonaise.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Vegetarische burgers op tafel.

  1. Snijd de ui in dunne plakjes en fruit ze zacht in boter of olie.
  2. Hak de aubergine en champignons in stukjes en doe ze bij de ui. Voeg ook de tomaten, kruiden en specerijen toe. Laat alles 15 minuten zacht pruttelen, zodat er wat vocht verdampt.
  3. Kook ondertussen de linzen in een andere pan in 15 minuten gaar. Zorg ervoor dat al het water opgenomen is.
  4. Roer de linzen en broodkruimels door het groentemengsel en laat het geheel 5 minuten rusten.
  5. Vorm burgers van het mengsel en bak deze aan beide kanten mooi bruin. Bedruip ze af en toe met boter of olie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch