Cassoulet met kip en worst

Cassoulet met kip en worst

Smulweb imageSmulweb

Steek de BBQ aan en geniet van deze heerlijke gegrilde courgette met knoflookrub. Een perfect bijgerecht voor bij de BBQ!

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Kipkarbonade
  • 1 el Rozenblaadjes

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Cassoulet met kip en worst op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de kip in een grote kom met knoflook, tijm en flink wat peper. Plaats afgedekt minstens 1 uur in de koelkast.
  3. Verhit olie in een kleine braadpan die ook in de oven kan op matig vuur. Bak hierin de stukken kip en worst in 4 minuten rondom licht aan. Leg ze even apart.
  4. Bak intussen in dezelfde pan de ui en wortels tot de ui glazig is. Voeg de tomaten, kruidenbouillon, wijn en bonen toe. Breng de stoofschotel aan de kook, draai het vuur laag en voeg de stukken kip en worst toe.
  5. Plaats de stoofschotel afgedekt 20 minuten in de oven. Haal de kip eruit en trek het vlees van het bot, meng dit weer door de schotel.
  6. Bestrooi de stoofschotel met het broodkruim en sprenkel er 2 eetlepels kookvocht over. Plaats de stoofschotel nog 20 minuten in de oven tot het broodkruim goudbruin kleurt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Gevogelte Cassoulet