Oma idas cottage pie

Oma idas cottage pie

Smulweb imageSmulweb

Oma Ida's cottage pie is een klassieker uit de britse keuken. Deze smakelijke ovenschotel vol groenten en gehakt, afgedekt met aardappelpuree en kaas en gebakken tot goudbruin in de oven. Een hartverwarmende en vullende maaltijd voor het hele gezin!

45 min bereiden

hoofdgerecht

13 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 850 ml Water
  • 2 takjes Tijm (takje)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Oma idas cottage pie op tafel.

  1. Bereid alle kruiden en groenten voor: was, snijd, rasp, etc. Verhit 1 el olie in een grote braadpan en bak het gehakt rul. Doe het gehakt over in een schaal.
  2. Voeg de rest van de olie toe aan de pan en voeg de groenten toe. Bak op een matig vuur tot alles zacht is (± 15-20 minuten). Voeg knoflook, bloem en tomatenpuree toe en zet het vuur hoger. Bak een paar minuten. Voeg het gehakt en de wijn toe, braad verder om het vocht te verminderen. Voeg nu de bouillon, Worcestershire-saus en kruiden toe. Breng weer aan de kook en laat 45 minuten garen. Controleer na 30 minuten of het vocht is verminderd en verhoog anders het vuur tijdelijk. Breng de jus op smaak met zout en peper, haal de laurierblaadjes en tijmsteeltjes eruit.
  3. Bereid de puree. Doe de aardappelen in een grote pan met koud gezouten water en breng aan de kook. Kook tot ze zacht zijn. Giet af en laat even staan om te drogen. Maak nu de puree met melk, boter en 3/4 van de kaas. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  4. Verwarm de oven voor op 200C. Doe het vlees over in de ovenschalen. Dek af met de puree en verdeel de rest van de kaas erover. Bak 20-25 minuten in de oven, of tot het goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees