Heerlijke krokante (brusselse) wafels

Heerlijke krokante (brusselse) wafels

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke krokante (Brusselse) wafels zijn het perfecte ontbijt of dessert. Geserveerd met verse aardbeien, slagroom en poedersuiker. Het speciale beslag zorgt voor een luchtige structuur. Proef de traditionele Belgische smaak in deze geweldige wafels!

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijke krokante (brusselse) wafels op tafel.

  1. Splits vier eieren.
  2. Laat boter smelten in een pan.
  3. Maak de melk lauwwarm in een pan.
  4. Meng 250 gr. bloem met de vier eidooiers, de eetlepel suiker en het zakje vanille suiker.
  5. Meng het zakje gist met lauw warm water en meng dit vervolgens door het beslag.
  6. Meng de 300 ml lauwwarme melk met de 100 gr. gesmolten boter en meng dit door het beslag.
  7. Klop de vier eiwitten stijf met de mixer en schep/roer dit voorzichtig door het beslag. (het beslag wordt nu luchtig)
  8. Verdeel het beslag over het wafelijzer en bak ze goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Wafels Brusselse wafels