Thaise pompoensoep

Thaise pompoensoep

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Thaise pompoensoep met ui, knoflook en gember, pittigheid van rode peper en de romigheid van kokosmelk. De perfecte soep voor herfstige avonden, geserveerd met een verse korianderblad.

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Thaise pompoensoep op tafel.

  1. Snijd de ui, gember, knoflook, rode peper en koriander fijn.
  2. Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in stukken.
  3. Zet de kookpan op het vuur en verhit de olie erin. Voeg de ui, gember, knoflook, rode peper en 2/3 koriander toe en fruit dit even aan.
  4. Voeg de pompoen en limoensap toe aan de pan en roer alles even om.
  5. Voeg de (warme) bouillon toe en laat het zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Prik er met een vork in om te testen.
  6. Haal de pan van het vuur en pureer de inhoud met de blender.
  7. Zeef de pompoenpuree en doe het terug in de kookpan. Zet het weer op het vuur en voeg de kokosmelk toe. Warm het geheel even door.
  8. Proef de soep en voeg zo nodig nog wat zout, peper en/of limoensap toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep