Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Thaise pompoensoep op tafel.
- Snijd de ui, gember, knoflook, rode peper en koriander fijn.
- Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in stukken.
- Zet de kookpan op het vuur en verhit de olie erin. Voeg de ui, gember, knoflook, rode peper en 2/3 koriander toe en fruit dit even aan.
- Voeg de pompoen en limoensap toe aan de pan en roer alles even om.
- Voeg de (warme) bouillon toe en laat het zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Prik er met een vork in om te testen.
- Haal de pan van het vuur en pureer de inhoud met de blender.
- Zeef de pompoenpuree en doe het terug in de kookpan. Zet het weer op het vuur en voeg de kokosmelk toe. Warm het geheel even door.
- Proef de soep en voeg zo nodig nog wat zout, peper en/of limoensap toe.