Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegratineerde rijst met gehakt groenten en room kaas op tafel.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Maak de broccoli schoon en verdeel deze in kleine roosjes. Pel en snipper de knoflook. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwarm de olie in de wok. Bak hierin het gehakt rul en bruin. Bak de roerbakgroenten, broccoli en de knoflook maximaal 2 minuten al omscheppend mee. Haal de pan van het vuur.
- Schep de gare rijst door de groenten. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Roer er 75 gram geraspte belegen kaas door.
- Doe het rijstmengsel in een vuurvaste schaal. Klop de eieren los met peper, zout, slagroom en de kruidenkaas. Giet dit mengsel over de rijst en bestrooi met de rest van de geraspte belegen kaas.
- Zet de schaal ± 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot alles een lekker bruin korstje heeft gekregen.