Maaltijdsalade met pasta en rucola

Maaltijdsalade met pasta en rucola

Smulweb imageSmulweb

Maaltijdsalade met pasta en rucola, olijven, kappertjes, zongedroogde tomaatjes, basilicum, feta en een dressing van o.a. balsamico azijn, mosterd en knoflook.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 takjes Basilicum vers (takje)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Maaltijdsalade met pasta en rucola op tafel.

  1. Kook de pasta in flink gezouten water al dente, giet af, roer er een scheutje olijfolie door tegen het plakken en laat afkoelen.
  2. Snijd de ui in dunne halve ringen en de olijven in plakjes. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn. Laat deze niet uitlekken, er mag nog best wat van de aanhangende olie mee de salade in.
  3. Meng in een kom de rucola, olijven, kappertjes, ui, tomaatjes, in stukjes gescheurde basilicum en de pasta. Brokkel de feta over de salade en meng erdoor.
  4. Maak een dressing van 5 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico azijn, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel mierikswortel, een teentje knoflook uit de pers en 1 fijngehakte ansjovisfilet en schep dit door de salade.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Pasta Groente Maaltijdsalade Sla Rucola