- 4 Sereh / Citroengras
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Indonesische soto ajam op tafel.
- Doe 2 liter water in een ruime pan en voeg de laurierblaadjes, gember, citroengras en een flinke snuf zout en peper toe. Breng dit samen met de kip zachtjes aan de kook. Was, snijd en kook alle groenten. Kook de rijst en de eieren.
- Maak met een staafmixer een boemboe van ui, knoflook en kurkuma, eventueel met wat olie. Fruit het mengsel een paar minuten in een koekenpan en voeg dan toe aan de soep. Laat alles ruim een half uur koken tot de kip gaar is.
- Haal de kip uit de pan en pluk het vlees van de botten. Snijd het vlees in kleine stukjes en doe het terug in de bouillon. Voeg eventueel een kippenbouillonblokje toe.
- Doe de gekookte aardappelen, rijst, taugé, eieren, lente-ui en sperziebonen in kleine bakjes en zet ze op tafel.
- Giet de hete bouillon met stukjes kip over de zelfgekozen ingrediënten in de soepborden. Strooi er naar keuze gebakken uitjes, seroendeng en kroepoek over. Breng de Indonesische soto ajam eventueel verder op smaak met ketjap en sambal.