Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Chili con carne con ananas uit mexico op tafel.
- Giet de inhoud van de blikken bonen in een ruime pan zonder deksel. Laat de bonen op een laag pitje langzaam warm worden. Roer regelmatig even door en zet het vuur uit als de bonen beginnen te koken.
- Maak de paprika's schoon en snijd in stukjes. Bak gehakt, knoflook en ui in een droge koekenpan. Voeg de paprika stukjes erbij en bak nog een paar minuten tot de paprika gaar is.
- Doe de tomatenpuree bij het gehaktmengsel en roer het goed door. Giet wat ananassap (uit het blik) door het gehaktmengsel en maak de tomatensaus zo dik als yoghurt. Meng nu cacao, kaneel, paprikapoeder en ananasstukjes door de gehaktsaus.
- Giet de bruine bonen af en meng er de gehaktsaus doorheen. Breng de chili con carne eventueel op smaak met tabasco of sambal. Of zet de tabasco los op tafel.