Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Appeltaart met cider op tafel.
- Meng de bloem, 80 g suiker, in stukjes gesneden boter en ei en hak alles kruimelig. Kneed daarna tot een stevig deeg. Wikkel het in folie en leg het een uur in de koelkast.
- Meng het puddingpoeder met een deel van de cider en zorg dat alle klontjes zijn opgelost. Breng de rest van de cider met 150 g suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg het aangemaakte puddingpoeder toe. Zet de pan weer op het vuur en breng aan de kook, goed doorroeren. Laat koken tot de pudding wat stevig wordt en wat doorzichtiger. Laat het wat afkoelen.
- Bekleed intussen een springvorm (bodem en zijkanten) van 26 cm met het deeg. Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in grove stukken. Besprenkel eventueel met citroensap. Leg de appelpartjes in de vorm. Giet vervolgens de pudding erover en zorg ervoor dat de appels volledig bedekt zijn.
- Bak de taart onder in de oven in 80 tot 90 minuten gaar. Laat afkoelen. Sla de slagroom stijf met de vanillesuiker en strijk deze over de taart. Bestrooi met cacaopoeder.