Chocoladepudding

Chocoladepudding

Smulweb imageSmulweb

Deze chocoladepudding is een echte traktatie. Meng in een kom de maizena, suiker en cacaopoeder en roer scheutje voor scheutje melk erdoor totdat het een glad papje wordt. Giet het mengsel bij de gekookte melk en blijf roeren. Giet de vla in een puddingvorm en laat afkoelen tot deze stijf wordt.

25 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chocoladepudding op tafel.

  1. Meng in een kom de maizena, suiker en cacaopoeder goed door elkaar.
  2. Roer er scheutje voor scheutje 200 ml melk doorheen. Wacht met het volgende scheutje tot het vorige in het maizenamengsel is opgenomen. Blijf roeren totdat het een glad papje wordt. Wrijf klontjes steeds tegen de wand van de kom stuk.
  3. Giet in een pan 800 ml melk en breng deze op een hoog vuur aan de kook. Draai het vuur daarna laag.
  4. Giet het maizenapapje al roerend bij de hete melk. Breng het, rustig roerend, op een matig vuur weer aan de kook tot het een dikke vla is. Blijf goed roeren.
  5. Laat deze dikke vla op een laag vuur 3 minuten zachtjes koken. Blijf goed roeren.
  6. Spoel een puddingvorm om met koud water en giet er de hete vla in.
  7. Laat de vla in ongeveer 3 uur afkoelen en stijf worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Zuivel Desserts