Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Chocoladepudding op tafel.
- Meng in een kom de maizena, suiker en cacaopoeder goed door elkaar.
- Roer er scheutje voor scheutje 200 ml melk doorheen. Wacht met het volgende scheutje tot het vorige in het maizenamengsel is opgenomen. Blijf roeren totdat het een glad papje wordt. Wrijf klontjes steeds tegen de wand van de kom stuk.
- Giet in een pan 800 ml melk en breng deze op een hoog vuur aan de kook. Draai het vuur daarna laag.
- Giet het maizenapapje al roerend bij de hete melk. Breng het, rustig roerend, op een matig vuur weer aan de kook tot het een dikke vla is. Blijf goed roeren.
- Laat deze dikke vla op een laag vuur 3 minuten zachtjes koken. Blijf goed roeren.
- Spoel een puddingvorm om met koud water en giet er de hete vla in.
- Laat de vla in ongeveer 3 uur afkoelen en stijf worden.