Coxinha

Coxinha

Smulweb imageSmulweb

De Braziliaanse coxinha is een heerlijk snackgerecht. Dit recept vereist wat werk, maar dan heb je wel zelfgemaakte coxinha's met sappige stukjes kip, omhuld met een heerlijk krokant jasje. Perfect voor bij de borrel!

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Vloeibare margarine
  • 450 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Coxinha op tafel.

  1. Snijd de filets in blokjes van ongeveer 5 cm.
  2. Doe de blokjes samen met de ui, knoflook, bouillon, zout, peper, water en boter in een pan en laat dit ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
  3. Haal de blokjes uit het vocht en pluk ze los als ze koud zijn.
  4. Meng de groene ui door de kip.
  5. Breng het vocht in de pan aan de kook en voeg bloem toe tot er een deeg ontstaat. Meng de bloem goed met een houten lepel. Haal het deeg uit de pan en kneed het zacht.
  6. Rol het deeg met een deegroller tot een dikte van ongeveer 1/2 cm. Steek rondjes uit het deeg (gebruik een koekjessteker oid) die groot genoeg zijn om in je handpalm te leggen.
  7. Vul ieder rondje met wat roomkaas en het kipmengsel en vouw deze dicht zodat er een soort minidrumsticks ontstaan.
  8. Klop de eieren en paneer ieder pakketje met het ei en paneermeel.
  9. Bak de pakketjes in de olie op 180°C tot ze goudbruin zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees