Rode bietenstamppot met gecaramelliseerde bloedworst en appe

Rode bietenstamppot met gecaramelliseerde bloedworst en appe

Smulweb imageSmulweb

Rode bietenstamppot met gecarameliseerde bloedworst en appel. Stamppot roeren tot het een mooie paars-rood gloed krijgt, blokjes goudbruin gebakken bloedworst en in schijfjes gesneden appel met een zoetje van goela djawa door de stamppot heen roeren en smullen maar!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rode bietenstamppot met gecaramelliseerde bloedworst en appe op tafel.

  1. Schil de rode bieten en kook ze 1 uur met water en wat zout.
  2. Schil de aardappelen en kook ze 20 minuten.
  3. Schil de appel en snijd deze in plakjes.
  4. Laat de bieten afkoelen tot je ze in blokjes kunt snijden. Stamp vervolgens de aardappelen fijn en stamp de bieten erdoor. Zet het deksel op de pan.
  5. Snijd de bloedworst in blokjes en bestrooi deze met bloem.
  6. Smelt boter in een koekenpan en bak de bloedworst al roerend. Voeg na 5 minuten de appel toe en laat nog even bakken.
  7. Voeg goela djawa toe en laat het geheel carameliseren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Bietenstamppot