Tiroler Gröstl

Tiroler Gröstl

Smulweb imageSmulweb

Tiroler Gröstl: het ultieme Oostenrijkse comfortfood. Dit gerecht wordt traditioneel gemaakt met aardappelen, spek, ei en soms restjes vlees. Na een lange dag in de bergen is deze maaltijd precies wat je wil, maar ook op een Hollandse regenachtige dag doet hij het goed.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Tiroler Gröstl op tafel.

  1. Bak de spekjes in een pan op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier. Kook ondertussen de aardappelen ongeveer 10 minuten in de schil. Haal vervolgens de schil eraf en snijd de aardappelen in dunne plakjes.
  2. Doe de boter in de pan en fruit hierin een gesnipperd uitje aan op middelhoog vuur, voeg daarna de aardappelplakjes en spekblokjes toe. Breng op smaak met peper, zout en majoraan. Schep regelmatig om, zodat je de aardappeltjes lekker krokant kunt bakken. Bak ondertussen de spiegeleieren en breng deze op smaak.
  3. Schep de Tiroler Gröstl op de borden en bestrooi met de fijngehakte peterselie. Leg op ieder bord een gebakken ei. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Lunch