- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 18 stappen deze heerlijke Pittige tomatenpaprika soep op tafel.
- Snij de paprika's door de helft, verwijder de zaden en leg ze onder de grill.
- Doe 1 liter water in de waterkoker en wacht tot het kookt.
- Snij ondertussen een "X" in de onderkant van de tomaten.
- Doe het water in de kom en leg de trostomaten er 2 minuten in.
- Haal de tomaten uit het water, maar bewaar het water!
- Ontvel de tomaten en verwijder de binnenkant.
- Kijk ondertussen of het vel van de paprika's al geblakerd is, zo ja haal ze uit de oven.
- Verwijder het vel van de paprika's.
- Snij de uien en de knoflook.
- Zet de hoge pan op het vuur met de olijfolie en laat het warm worden.
- Voeg de ui en de knoflook toe en bak het glazig.
- Voeg het bewaarde "tomaten" water en de tuinkruidenbouillon toe. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg nu de tomaten en paprika toe.
- Pureer alles met de staafmixer.
- Voeg als laatste alle kruiden, de laurierbladeren en de gembersiroop toe. Roer alles goed door.
- Voeg het kookroom toe.
- Zet het vuur op een laag pitje en laat het een half uur staan.
- Na een half uur kan je de soep serveren!