Pittige tomatenpaprika soep

Pittige tomatenpaprika soep

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige tomatenpaprika soep is een heerlijke keuze als voorgerecht of lunch. Geroosterde paprika's en tomaten, gemengd met knapperige uien en knoflook. Top het af met tuinkruidenbouillon en gembersiroop. Heerlijk!

45 min bereiden

voorgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(8)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 18 stappen deze heerlijke Pittige tomatenpaprika soep op tafel.

  1. Snij de paprika's door de helft, verwijder de zaden en leg ze onder de grill.
  2. Doe 1 liter water in de waterkoker en wacht tot het kookt.
  3. Snij ondertussen een "X" in de onderkant van de tomaten.
  4. Doe het water in de kom en leg de trostomaten er 2 minuten in.
  5. Haal de tomaten uit het water, maar bewaar het water!
  6. Ontvel de tomaten en verwijder de binnenkant.
  7. Kijk ondertussen of het vel van de paprika's al geblakerd is, zo ja haal ze uit de oven.
  8. Verwijder het vel van de paprika's.
  9. Snij de uien en de knoflook.
  10. Zet de hoge pan op het vuur met de olijfolie en laat het warm worden.
  11. Voeg de ui en de knoflook toe en bak het glazig.
  12. Voeg het bewaarde "tomaten" water en de tuinkruidenbouillon toe. Meng alles goed door elkaar.
  13. Voeg nu de tomaten en paprika toe.
  14. Pureer alles met de staafmixer.
  15. Voeg als laatste alle kruiden, de laurierbladeren en de gembersiroop toe. Roer alles goed door.
  16. Voeg het kookroom toe.
  17. Zet het vuur op een laag pitje en laat het een half uur staan.
  18. Na een half uur kan je de soep serveren!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep