Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Garides saganaki op tafel.
- Pel de tomaten en verwijder de zaadlijsten.
- Hak de tomaten fijn.
- Hak de uien fijn.
- Hak de kruiden fijn.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Maak de olijfolie warm en bak de uien en de knoflook glazig.
- Doe de gehakte tomaten en kruiden erbij en laat dit even op hoog vuur doorkoken.
- Blus het geheel met een scheut Ouzo.
- Voeg suiker, kaneel, tomatenpuree en cayennepeper toe en breng op smaak met zout en peper.
- Laat alles 20 minuten op laag vuur inkoken.
- Voeg de helft van de verbrokkelde feta toe en laat nog 5 minuten pruttelen.
- Verdeel de garnalen over ovenschalen en schenk de saus erover.
- Verbrokkel de rest van de feta over de schalen en plaats ze voor 10 minuten in de oven.